Πολλές ιατρικές μελέτες δείχνουν, ότι η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το αναπαραγωγικό μας σύστημα.

 

Ευρήματα: όσο περισσότερους υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνει ένας άνδρας, τόσο λιγότερο ισχυρό γίνεται το σπέρμα του.


Παρομοίως, άλλες δύο έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που μειώνουν την πρόσληψη υδατανθράκων και αυξάνουν την πρόσληψη πρωτεΐνης έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες.


 

Ενώ δε οι έρευνες έδειξαν μία συσχέτιση της διατροφής και της γονιμότητας, δεν έχουν αποδείξει καμία σχέση αιτίας και αποτελέσματος άμεσα.


Δύο από αυτές τις έρευνες έγιναν από τον κο J. B. Russell, του τμήματος της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας στο Newark  (Christiana Care Health Systems). Οι άλλες δύο έρευνες που αφορούν το σπέρμα έγιναν από τον Dr. Jorge Chavarro, ένα βοηθό καθηγητή έρευνας 
διατροφής και επιδημιολογίας σε συνεργασίας με το τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

"Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει μία καθοδική πορεία στον όγκο του σπέρματος παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 20ου αι, και ακόμα πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ίσως να συνεχίζεται και τώρα, στην αρχή δηλαδή του 21ου αι.", είπε ο κος Chavarro. "Αν και αυτό είναι αμφιλεγόμενο, αν μία τέτοια μείωση πραγματικά συμβαίνει, οι παράγοντες που την προκαλούν δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι."

 "άρθρο από Tasos Triantafyllou"

-NOURIFUSION-HERBALIFE

 

 

Περισσότερα άρθρα:

ΔΙΑΙΤΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μεταμορφώστε το σώμα σας

Να γιατί μας αρέσει το Φθινόπωρο

Healthy Tips

Γιατί δεν χάνω κιλά?