Μήπως τρώτε πάρα πολύ και δεν το καταλαβαίνετε?

Γνωρίζετε ότι:

-Αντίθετα με το τι συνήθως πιστεύεται, η κατανάλωση σνακ μπορεί να βοηθήσει όσους προσπαθούν να ελέγξουν το βάρος τους. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωσηενός ή περισσότερων σνακ ημερησίως σε συνδυασμό με γεύματα ΔΕΝ αυξάνει τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, αφού συχνά έχει ως αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο στα κύρια γεύματα*
-Κλινική μελέτη έδειξε ότι τα υγιεινά σνακ ελεγχόμενης πρόσληψης θερμίδων και σε μερίδες ελεγχόμενης ποσότητας βοηθούν τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με τα σωστά σνακ θα προσθέσετε επιπλέον θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας, αντί μόνο κενές θερμίδες.
-Τα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες αποτελούν μια καλή επιλογή, για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας μετά την άσκηση και να τονώσετε το σώμα σας, καθώς η πρωτεΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της άπαχης μυϊκής μάζας.
Eating-Too-Much-Food
Παρακολουθώντας την ημερήσια πρόσληψη σε θερμίδες και σε μικρο και μάκρο θρεπτικά συστατικά γνωρίζετε ακριβώς τι τρώτε καθημερινά. Ωστόσο, καθώς πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα στην ‘μερίδα σερβιρίσματος’ και τη ‘μερίδα’, θα μπορούσαν να καταναλώνουν πολύ περισσότερο από όσο νομίζουν, χωρίς να το γνωρίζουν καν.
Σύμφωνα με την Εγκεκριμένη Διαιτολόγο, Susan Bowerman,«Η ‘μερίδα’ είναι η ποσότητα τροφής που σερβίρετε στον εαυτό σας, παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος της ‘μερίδας’ σερβιρίσματος’ που αναγράφεται στις συσκευασίες τροφίμων ή στις συστάσεις της κυβέρνησης». «Για παράδειγμα, αν κοιτάξετε ποια είναι η επίσημη μερίδα ενός muffin, θα δείτε ότι η πλειοψηφία αναφέρετε σε 30g muffin, δηλαδή απλώς μερικές
μπουκιές», εξηγεί η Bowerman. «Ωστόσο, εάν αγοράσετε απ’ έξω ένα muffin ή φτιάξετε ένα μόνοι σας, είναι πιθανό να είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τη συνιστώμενη μερίδα». Αυτό σημαίνει ότι η παρακολούθηση των θερμίδων για το συγκεκριμένο τρόφιμο θα μπορούσε να απέχει μέχρι και 75% – μεγάλη διαφορά!
Προσθέτει,«Παρομοίως, οι περισσότεροι από εμάς σερβίρουμε τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη ποσότητα ζυμαρικών από τη συνιστώμενη μερίδα, επειδή η μερίδα θα ήταν τόσο μικρή που είναι πολύ πιθανό να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για συνοδευτικό πιάτο»!
Για να το διορθώσουμε αυτό, η Bowerman επισημαίνει, «Όταν κοιτάζουμε μια συσκευασία που ορίζει ένα μέγεθος μερίδας, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι τρώτε. Η κατανάλωση τεσσάρων ή πέντε μερίδων σερβιρίσματος σε μία μερίδα θα επηρρέασει σημαντικά την πρόσληψη σας σε θερμίδες», και θα έχει, επίσης, αντίκτυπο στην επίτευξη του στόχους σας.
Γι’αυτό, τα σνακ της Herbalife περιλαμβάνουν ελεγχόμενες μερίδες και σας βοηθούν στη διαχείριση της πρόσληψης θερμίδων με εύκολο και γευστικό τρόπο. Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες! Δοκιμάστε την Μπάρα Πρωτεϊνών με επικάλυψη σοκολάτας ή εάν προτιμάτε κάτι αλμυρό, δοκιμάστε τους Ξηρούς Καρπούς Σόγιας ή τη Gourmet Σούπα Τομάτας που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη