7 πρωινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ενοχλητική κυτταρίτιδα.

 

Αν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, ξέρετε πόσο επίμονη μπορεί να είναι. Το κόλπο είναι να υιοθετήσετε καθημερινές συνήθειες που τελικά θα την αποτρέψουν από το να χειροτερέψει και θα αντιστρέψουν μάλιστα τη διαδικασία. Το σωστό ξεκίνημα της ημέρας σας είναι κλειδί, και αυτές οι πρωινές συνήθειες θα σας δώσουν τα αποτελέσματα που θέλετε. Προσέξτε όμως, η λέξη κλειδί είναι “συνήθειες”…

1. Πίνετε νερό με λεμόνι μόλις ξυπνάτε

Αυτή η απλή κίνηση, φέρνει μεγάλα αποτελέσματα, και είναι πανεύκολο να στίψετε απλά λίγο λεμόνι στο νερό σας και να το πιείτε σα τσάι. Σιγουρευτείτε ότι τα λεμόνια που χρησιμοποιείτε είναι βιολογικά, καθώς και το νερό φιλτραρισμένο ή αποσταγμένο.

Δε θα δείτε μόνο διαφορά στην κυτταρίτιδα με αυτό, το σώμα σας θα μπορεί επίσης να μεταβολίσει καλύτερα το φαγητό που θα φάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ξαναενυδατώνετε επίσης το σώμα σας καθώς προηγήθηκε ο ύπνος, κατά τη διάρκεια του οποίου, δεν πίνετε νερό.

2. Κάντε μερικές ασκήσεις για την κυτταρίτιδα

Ίσως είναι δύσκολο να καθιερώσετε την πρωινή γυμναστική, μόλις όμως σας γίνει συνήθεια, δε θα μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας χωρίς αυτή. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε την απώλεια βάρους, αλλά με την κυτταρίτιδα τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα, αρκεί να χτίσετε και να ενδυναμώσετε τους μύες από κάτω της, ώστε να βοηθήσετε στην διάλυσή της σε εκείνη την περιοχή.

Το πίσω μέρος των ποδιών είναι μία προβληματική περιοχή που μπορεί να σας δυσκολέψει. Κάντε κλοτσιές προς τα πίσω, που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τους μηριαίους σας. Μπορείτε να βρείτε βίντεο με ασκήσεις ειδικά για εκείνη την περιοχή.

3. Δοκιμάστε να “βουρτσίζετε” την περιοχή πριν κάνετε μπάνιο

Το βούρτσισμα στο σώμα θα είναι μία συνήθεια που θα λατρέψετε. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό σφουγγάρι ή βούρτσα για το σώμα, και βουρτσίστε το σώμα σας από την κορφή ως τα νύχια! Αφιερώστε λίγα περισσότερα λεπτά στις περιοχές που έχουν κυτταρίτιδα.

Όσο περισσότερες τοξίνες διώχνει το σώμα σας, τόσο γρηγορότερα θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα. Αν συνδυάσετε και προγράμματα αποτοξίνωσης με αυτές τις πρωινές συνήθειες θα επιταχύνετε το αποτέλεσμα.

4. Εφαρμώστε ειδικό προϊόν κατευθείαν στην περιοχή

Ήδη έχετε κάνει πολλά για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, αλλά τώρα είναι καιρός να φέρετε το βαρύ πυροβολικό! Με την εφαρμογή μίας τέτοιας εξειδικευμένης κρέμας, διεισδύετε στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος και στοχεύετε καλύτερα το πρόβλημα.

Προτιμήστε μία κρέμα με αντιοξειδωτικά και καφεΐνη. Ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές κρέμες για να πετύχετε το στόχο σας, αλλά αξίζει.

5. Τρώτε ένα “αντι-κυτταριτιδιακό” πρωινό!

Όπως υπάρχουν πρωινά που θα αυξήσουν την κυτταρίτιδα αν τα τρώτε κάθε πρωί, υπάρχουν και πρωινά που θα βοηθήσουν να την απομακρύνετε αν τα τρώτε συστηματικά.

Ξεκινώντας τη μέρα σας, γνωρίζοντας ότι δεν έχετε συμβάλλει στην αύξηση της κυτταρίτιδας, αλλά έχετε κάνει κάτι για να τη μειώσετε, σας αλλάζει την ψυχολογία και αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας, υπενθυμίζοντας σας ότι είναι κάτι που θα πετύχετε αν έχετε επιμονή και υπομονή.

6. Παίρνετε συμπληρώματα βιταμινών

Ότι είδους διατροφικές ελλείψεις και να έχετε, ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα βιταμινών ίσως είναι αυτό που χρειάζεστε. Σε αντίθεση με τις συνθετικές βιταμίνες, αυτές που έχουν τα συμπληρώματα προέρχονται από αληθινές τροφές. Αυτό ίσως σας κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά θα παρατηρήσετε ότι το σώμας σας χρησιμοποιεί πράγματι τα συστατικά που περιέχουν, αντί να χάνετε ένα μέρος μέσω των ούρων.

Το καλύτερο είναι να παίρνετε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε από τις τροφές σας, αλλά αν έχετε παρατηρήσει ότι είναι σας είναι δύσκολο να πετύχετε όλα τα απαραίτητα επίπεδα πρόσληψης με τη διατροφή, ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα ίσως σας βοηθήσει. Θα είναι και πιο εύκολο αλλά και πιο οικονομικό, καθώς δε θα χρειάζεται να κάνετε καθημερινό προγραμματισμό και υπολογισμό, για τον οποίο δεν είστε ίσως και καταρτισμένοι. Τα συμπληρώματα αυτά είναι στην ουσία απομονωμένες ουσίες των τροφών, αντί βιταμίνες που φτιάχνονται σε ένα εργαστήριο. Απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά.

7. Γεμίστε το μπουκάλι του νερού σας και πάρτε το μαζί σας

Η αφυδάτωση μπορεί να οξίνει την κυτταρίτιδα, γι’ αυτό θα πρέπει να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε την ημέρα. Η σωστή ενυδάτωση διατηρεί το δέρμα ελαστικό και απαλό και όταν έχετε τονώσει την περιοχή με γυμναστική, έχετε βελτιώσει τη διατροφή σας και έχετε βουρτσίσει το δέρμα η κυτταρίτιδα απλά δε θα υπάρχει!

Μία συμβουλή για να σας βοηθά να κρατάτε το σώμα ενυδατωμένο, είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό μετά από καθε φορά που ουρείτε. Αυτό αναπληρώνει τα υγρά στο σώμα, και δε θα χρειάζεται να αναρωτιέστε αν ήπιατε αρκετό νερό. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να πίνετε λίγες λίγες γουλιές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά πολλοί δεν θυμούνται να το κάνουν.

Ακόμα και αν δεν καταφέρετε να τα κάνετε όλα μαζί, ξεκινώντας με ένα ένα από αυτά τα προτεινόμενα τρικ, θα αλλάξει η διάθεσή σας! Συνδυάζοντάς τα θα δείτε σίγουρο αποτέλεσμα, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι συνήθειες που θα βελτιώσουν τον τρόπο ζωής, τη ζωτικότητα και την υγεία σας!