Νόστιμα κουλούρια με ταχίνι.

Πολλοί το ταχίνι το βάζουν στην διατροφή τους μόνο κατά τις περιόδους νηστείας. Μια καλή επιλογή θα έλεγα μια και θα μας δώσει πολλά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Η παρακάτω συνταγή δυστυχώς δεν είναι νηστίσιμη αλλά σίγουρα είναι πολύ νόστιμη και αξίζει να μπούμε στον κόπο να την φτιάξουμε .

koulourakia me taxini

Αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά.

1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. baking powder

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κ.σ. για πασπάλισμα από πάνω

1/2 κούπα ταχίνι

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

1/4 κούπα + 2 κ.σ. σουσάμι

Ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπωλ.

Χτυπήστε το βούτυρο με τη μισή κούπα ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπωλ με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά και μετά προσθέστε το ταχίνι, το μέλι, τη βανίλια και τις 2 κ.σ. σουσάμι.

Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέστε το μείγμα του αλευριού σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη και ανοίξτε την σε ένα δίσκο. Μεταφέρετέ την στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για τουλάχιστον μία ώρα.

Βάλτε τις σχάρες το φούρνου στο ψηλότερο και χαμηλότερο τρίτο του φούρνου τον οποίο προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε πάνω τους χαρτί ψησίματος.

Ανακατέψτε το υπόλοιπο σουσάμι και τη ζάχαρη σε ένα μπωλ. φτιάξτε μικρές μπαλίτσες με τη ζύμη και ακουμπήστε τις στο μείγμα για να κολλήσει από έξω και να καλυφθεί. Αφήνετε λίγο κενό μεταξύ τους πάνω στη σχάρα. Ψήστε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε, 12-15 λεπτά συνολικά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά τουλάχιστον πάνω στα ταψιά και μετά μεταφέρετέ τα πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Πολλά χρήσιμα άρθρα θα βρείτε στο blog μας.
Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στην λίστα των ενημερώσεων μας.