Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και την όψη του δέρματός μας, δεν μπορούμε να έχουμε υγιές, λαμπερό δέρμα αν δεν τρεφόμαστε σωστά, όσες κρέμες και αν χρησιμοποιούμε. Αυτό συμβαίνει γιατί ότι βάζουμε μέσα στο σώμα μας, μέσω των τροφίμων που επιλέγουμε, αντανακλάται εξωτερικά μέσω του δέρματός μας. Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά από υγιεινές τροφές θα υποστηρίξουν την υγεία του δέρματός σας καθώς επίσης και συγκεκριμένες βίταμίνες όπως οι βιταμίνες A,C και Ε που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση.

Πολλές λιπαρές “ακατάλληλες” τροφές, όπως οι τηγανιτές πατάτες, η πίτσα ή η σοκολάτα έχουν συχνά κατηγορηθεί ότι προκαλούν σπυράκια ή ακμή. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες που να αποδεικνύουν όμως κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά, έχει επίσης παρατηρηθεί ότι άτομα των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε λιπαρές τροφές και κυρίως σε απλούς υδατάνθρακες εμφανίζουν περισσότερα δερματικά προβλήματα και λιπαρότητα. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι και για το δέρμα και για όλα τα κύτταρα του σώματός μας, για να έχουν ενέργεια, αλλά θα πρέπει να προέρχονται από τις σωστές πηγές. Αν η κύρια πρόσληψη υδατανθράκων σας είναι από απλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη, τότε θα συμβάλλει στην εμφάνιση ακμής και σπυριών. Αν όμως, τρώτε την ίδια ποσότητα υδατανθράκων από φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα ολικής άλεσης τότε όχι μόνο θα δώσετε στα κύτταρά σας και το δέρμα σας σωστή ενέργεια, αλλά θα τα ενισχύσετε και με πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Σίγουρα και η επιλογή των σωστών προϊόντων περιποίησης μπορεί να ενισχύσει την υγεία του δέρματός μας. Αναζητήστε προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες από φυτικές πηγές χωρίς paraben & sulfate. Επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν σε εσάς, και μην αγοράζετε προϊόντα που δε χρησιμοποιείτε, από το ράφι δε θα σας βοηθήσουν! Καλύτερα να ξεκινήσετε σιγά σιγά, από ένα σωστό καθαριστικό, μία λοσιόν και μία ενυδατική κρέμα και σιγά σιγά να προσθέτετε προϊόντα στην καθημερινή σας ρουτίνα.