Όταν ταξιδεύετε ή όταν είστε διακοπές συνήθως διακόπτεται το πρόγραμμα της διατροφής και της άσκησής σας, αλλά μπορείτε ακόμα να απολαμβάνετε το διάλειμμά σας χωρίς να μεταβληθεί η ένδειξη της ζυγαριάς!
Ασχέτως του που βρίσκεστε και πως φτάσατε εκεί, πραγματικά θα σας βοηθήσει να είστε καλά προετοιμασμένοι. Θέστε στόχο να ακολουθήσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα όσο περισσότερο μπορείτε ή/και να ακολουθήσετε τις παρακάτω μικρές συμβουλές:

soma-gia-paralia

Διατηρήστε το σώμα σας και στις διακοπές

– Αποφύγετε το φαγητό του δρόμου
Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, προετοιμάστε υγιεινά γεύματα και/ή σνακ. Ιδανικά μη φύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε φάει κάτι ή εάν βιάζεστε, πάρτε μαζί σας ένα Formula 1 Express Bar της Herbalife ή μία Σοκολάτα Πρωτεΐνης Herbalife ή φακελάκια ροφήματος F1 και έτσι θα δελεαστείτε λιγότερο να πάρετε φαγητό από τον δρόμο.  Άλλες τροφές οι οποίες είναι βολικές να τις έχετε μαζί σας είναι τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα αγγούρια και τα καρότα.

– Στο αεροδρόμιο…
Το να βρείτε υγιεινές επιλογές στο αεροδρόμιο μπορεί να είναι μία πρόκληση.  Πρέπει να είστε σε θέση να βρείτε φρούτα, γιαούρτι, σαλάτες ή σάντουιτς αλλά το να έχετε εσείς οι ίδιοι προετοιμάσει το γεύμα σας θα σας βοηθήσει με την οικονομία τόσο ευρώ όσο και θερμίδων.  Κατά την καθυστέρηση των πτήσεων, μπορείτε να περπατήσετε στο terminal αντί να καθίσετε σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ. Σε ορισμένα μεγάλα αεροδρόμια, μπορείτε εύκολα να περπατήσετε μέχρι και ένα χιλιόμετρο ανάμεσα στις Πύλες! Το να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ειδικά όταν έχετε πτήση είναι εξίσου σημαντικό αλλά πάντα να προσέχετε για τις υγρές θερμίδες.  Εάν καταναλώνετε πολλά αναψυκτικά ή κοκτέιλ, σύντομα θα συγκεντρώσετε θερμίδες, γι’ αυτό επιλέξτε σκέτο νερό ή νερό με μία υγιεινή πρόσμιξη όπως Στιγμιαίο Ρόφημα Βοτάνων ή LiftOff ή Hydrate της Herbalife.

– Μένετε σε ξενοδοχείο;
Όταν φτάσετε στο ξενοδοχείο, υπάρχει περίπτωση να είστε κουρασμένοι και επίσης να υπάρχουν επιλογές από δελεαστικά φαγητά σε μπουφέ ή μέσω room service.  Από το να χρησιμοποιήσετε τις συγκεκριμένες τροφές για να σας ανεβάσουν τη διάθεση, επιλέξτε να κάνετε έναν περίπατο ή επισκεφθείτε το γυμναστήριο του ξενοδοχείου αφού τακτοποιηθείτε στο δωμάτιό σας.  Πολλά δωμάτια ξενοδοχείων είναι εξοπλισμένα με ψυγειάκια, οπότε αγοράστε μερικά φρέσκα φρούτα, λαχανικά ή γιαούρτι για να έχετε επιλογές υγιεινών σνακ όλη την ημέρα.  Μην ξεχάσετε και το γάλα ώστε να προετοιμάζετε το Formula 1 Ρόφημά σας στο δωμάτιό σας.  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση θερμίδων σε ξενοδοχεία που προσφέρουν πρωινό καθώς είναι αρκετά δελεαστικό και ενδέχεται να καταναλώσετε περισσότερη ποσότητα από τη συνηθισμένη.  Να επιλέγετε πάντα φρέσκα φρούτα και βραστά αυγά ή γιαούρτι.  Όσο για το δείπνο έξω, ρωτήστε το προσωπικό του ξενοδοχείου για τις επιλογές εστιατορίων με υγιεινά μενού στην περιοχή.