Ετοιμάστε τις δικές σας σπιτικές σάλτσες.

Ρεβίθια
Το να ασχολούμαστε περισσότερο με αυτά που θα καταναλώσουμε είναι μια διαδικασία χρονοβόρα με αλλά με πολλά οφέλη δε. Έκτος αυτού έχουμε και τον απόλυτο ελέγχο για το τι βάζουμε.Οι συσκευασμένες σάλτσες στο βάζο συχνά δεν έχουν τη φρέσκια γεύση που θέλουμε. Φτιάξτε λοιπόν τα δικά σας συνοδευτικά.
Σε ποιον άνδρα δεν αρέσει μία καλή σάλτσα; Είτε σε σάντουιτς είτε προσθέτοντας γεύση στο κρέας, μία γευστική πικάντικη σάλτσα μπορεί να μεταμορφώσει και το πιο βαρετό γεύμα. Το μόνο πρόβλημα: οι έτοιμες σάλτσες στα μαγαζιά μπορεί να καταλήξουν να είναι εξίσου βαρετές μετά από λίγο καιρό. Για να ξυπνήσετε τη γεύση στα αγαπημένα σας φαγητά, με μία εκπληκτική σάλτσα BBQ ή καρυκεύματα, ετοιμάστε αυτές τις γρήγορες σάλτσες με υλικά που συνήθως έχετε ήδη στα ντουλάπια του σπιτιού σας.
Δείτε μερικές συνταγές για σάλτσες και φτιάξτε τες ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα.
Χούμους Μπύρας
Μία εταιρεία παρασκευής μπύρας, ανακατεύει μπύρα μέσα σε χούμους για να ενισχύσει τη γεύση. Χτυπήστε στο μπλέντερ σε κρέμα δύο κονσέρβες στραγγισμένα ρεβίθια (περίπου 850γρ), 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, 1 κ.γ. κύμινο, δύο πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. σουσάμι, 1/4 κούπας ξανθή μπύρα, 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν μέχρι να γίνουν σα πάστα. Συνδυάστε το με φρέσκο ψωμί μπύρας.
Βγαίνει ποσότητα περίπου 3 κούπες
Root Beer BBQ Sauce
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σωτάρετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθούν, για περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέστε δύο κούπες root beer (ποτό που φτιάχνεται από εκχύλισμα συγκεκριμένων ριζών και φυτών), μειώστε τη φωτιά στο μισό για περίπου 15 με 20 λεπτά. Προσθέστε ανακατεύοντας 1 κούπα κέτσαπ, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν και 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα. Αφήστε το να φουσκώσει και να δέσει σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 25 λεπτά. Σερβίρετε με χοιρινό κρέας.
Βγαίνει ποσότητα 1 κούπας
Λάδι σκόρδου και φρέσκων μυρωδικών
Οι Ιταλοί σερβίρουν τη μπριζόλα ραντίζοντας την λίγο με ελαιόλαδο. Πάρτε μία χούφτα πλυμένων μυρωδικών, όπως μαϊντανό, βασιλικό ή θυμάρι, χοντροκόψτε τα με μία σκελίδα σκόρδο, προσθέστε μία πρέζα αλάτι και βυθίστε τα σε 1 κούπα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Αφήστε να να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ραντίστε με αυτό τη μπριζόλα σας ή το σάντουιτς ψητών λαχανικών.
Βγαίνει ποσότητα 1 κούπας
Καρύκευμα γλυκού κρεμμυδιού
Βάλτε αυτό το μείγμα σε ψητό μοσχαρίσιο κρέας σε σάντουιτς. Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σωτάρετε 2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια σε φέτες και 1 κ.γ. ξηρό θυμάρι μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια, 5 με 10 λεπτά. Προσθέστε 1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου και 4 κ.γ. ξύδι και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βγαίνει ποσότητα 1 κούπας
Τολμήστε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις και τα υλικά και θα βγείτε με ικανοποιημένους τους γευστικούς σας κάλυκες.
Μοιράστε αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σας άτομα και μην ξεχνάτε να εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεών μας.
Διαβάστε και τα:
Super Θρεπτική Κοτόσουπα