Το κίνητρο παίζει σημαντικό ρόλο στην άσκηση.

Χωρίς αυτό, η γυμναστική γίνεται απλά κάτι σαν τη δουλειά… πρέπει να το κάνεις.

Αν δεν έχετε ένα φίλο που να σας δίνει κουράγιο να κάνετε όλες τις ασκήσεις του προγράμματος σας “έλα, άλλο ένα, μπορείς!”, ρίξτε μία ματιά σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι σχεδιασμένα να κρατούν αρχείο της γυμναστικής σας, να μετρούν τις θερμίδες σας και πάνω από όλα να σας ωθούν να φτάνετε και να ξεπερνάτε τους στόχους σας. Σίγουρα θα ικανοποιηθείτε!

1. Fitocracy (https://www.fitocracy.com/)

Το Fitocracy ενισχύει την ανταγωνιστική πλευρά του καθενός μας. Το site σας δίνει πόντους για κάθε δραστηριότητα που κάνετε και καταχωρείτε, μετά σας επιβραβεύει με κονκάρδες και σήματα για κάθε επίπεδο που φτάνετε, παρόμοια με το Foursquare. Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή σε προκλήσεις με φίλους ή να συμμετέχετε σε μία κοινότητα με ομάδες chat και μέλη όλου τυ δικτύου.
Υπάρχει και δωρεάν εφαρμογή για να κατεβάσετε σε iOS και Android.

2. Extra Pounds (http://www.extrapounds.com/body-log-info.htm)

Το Extra Pounds είναι ένα δίκτυο απώλειας βάρους, με δωρεάν συμμετοχή, με εκτενές αρχείο από blog διατροφικά, άρθρα σχετικά με την καλή φυσική κατάσταση, αρχεία καταγραφής και ομάδες υποστήριξης. Το πιο εντυπωσιακό, είναι το ημερολόγιο για την καταγραφή του καθημερινού διαιτολογίου, όπου μπορείτε να προγραμματίσετε και να καταχωρήσετε τα γεύματά σας σε ένα φύλλο και μετά να καθορίσετε πόσο χρειάζεται να ασκηθείτε για να κάψετε τις θερμίδες!

3. Daily Mile (http://www.dailymile.com/#ref=logo)

Ξανά, ένα δίκτυο με λίγο συναγωνισμό. Το Daily Mile είναι ένα site παρόμοιο του Twitter, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε και μετά να μοιράζεστε δημόσια τα αθλητικά σας επιτεύγματα. Άσχετα αν θα τρέξετε 5 μίλια, ή κάνετε ποδήλατο ή κάνετε ένα πολύ δύσκολο σετ κοιλιακών, μπορείτε να κάνετε post μέσω του προσωπικού λογαριασμού σας στο Facebook και στην καθημερινή σελίδα υποβολής μιλίων – ένας τέλειος τρόπος να κινητοποιήσετε (και να πειράξετε) τους φίλους σας ταυτόχρονα!

4. Traineo (http://www.traineo.com/)

Άλλο ένα δωρεάν δίκτυο που αφορά την απώλεια βάρους. Το Traineo σας επιτρέπει να καταχωρείτε και να παρακολουθείτε τους στόχους σας σχετικά με την καύση θερμίδων. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι ότι σας επιτρέπει να επιλέξετε μέχρι 4 “προπονητές’ που θα σας ενθαρρύνουν, άλλα μέλη του Traineo που θα λαμβάνουν mail σχετικά με την πρόοδό σας και με τη σειρά τους θα σας στέλνουν εβδομαδιαία αξιολόγηση και θα σας ενθαρρύνουν.
Μπορείτε επίσης να διαβάζετε σχετικά άθρα ή και να συμμετέχετε στα συχνά forum συζήτησης που οργανώνονται.

5. MBodyment (http://mbodymentfitnessnetwork.com/)

Το αθλητικό δίκτυο MBodyment είναι μία συλλογή από βίντεο που έχουν σχέση με τον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αν εγγραφείτε, μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της P90Xers and Exercise Procrastinators, και να έρχεστε σε επαφή με προσωπικούς γυμναστές και προπονητές από πολλά γυμναστήρια.
Η ιστοσελίδα είναι λίγο προβληματικό προς το παρόν, αλλά με μερικές ανανεώσεις στις σελίδες δείχνουν όλα να επανέρχονται κανονικά.
Social Network

Social Network

6. Spark People (http://www.sparkpeople.com/)

Το Spark People είναι παρόμοιο με το Weight Watchers γιατί προσφέρει μία ποικιλία διατροφικών άρθρων και βίντεο. Μπορείτε επίσης να έρχεστε σε επαφή με τους ειδικούς του πάνελ, “Spark Coaches”, σχετικά με πολλά θέματα, από τη yoga έως τη μαγειρική.

7. Map My Fitness (http://www.mapmyfitness.com/)

Με το Map My Fitness, παρόμοια με το Daily Mile, μπορείτε να καταγράφετε ττις διαδρομές τρεξίματος και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας μέσω μίας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Όταν τελειώνετε, μπορείτε να μοιραστείτε τα αποτελέσματα με τους φίλους σας μέσω του Facebook. Η δυνατότητα του site να καταχωρείτε το φαγητό σας, σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε τι τρώτε, καταγεγραμμένο σε λίπος και θερμίδες και να μοιράζεστε συνταγές με άλλα μέλη.

8. My Yoga Online (http://www.myyogaonline.com/)

Το My Yoga Online είναι ιδανικό για όλα τα επίπεδα αθλουμένων. Τα έχει πραγματικά όλα: διδακτικά κομμάτια για τις στάσεις, διαλογισμό και pilates, ένα κοινωνικό forum όπου τα μέλη ανεβάζουν βίντεο και εκθέσεις, ακόμα και μία μουσική σελίδα όπου οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν τα αγαπημένα τους κομμάτια για γιόγκα. Μπορείτε επίσης να φρεσκάρετε και τις γνώσεις στο τμήμα “About Yoga”, όπου περιέχονται βίντεο, άρθρα και post μελών που δίνουν εξαιρετικές πληροφορίες σχετικά με αυτή την πολύ παλιά πρακτική.

Μην ξεχνάτε βέβαια ότι ….20% Άσκηση & 80% Διατροφή

 

Σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας !  
Μπείτε στην λίστα ενημερώσεων μας και κάθε νέο άρθρο θα έρχεται αυτόματα στο email σας.

ανάρτηση από ‘Tasos Triantafyllou”